Av Sofia Henriksson

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta

Av Sofia Henriksson

Vad tycker du?

Vattenmelon- och jordgubbssallad med fetaost och mynta

(10)

Kanske låter det här som en dessertsallad men då tror du fel! Den här salladen är underbar på lunchbordet eller till grillkvällen. Snabb, svalkande och sådär härligt sötsyrlig.

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Ingredienser

Ingredienser

2 kg
Vattenmelon
300 g
Jordgubbar
75 g
fetaost
1 kruka
Mynta
1 tsk
flytande honung
1
Lime, saften (eller mer efter smak)
60 g
Babyspenat
svartpeppar

Gör så här

1
Hacka upp vattenmelon. Skiva jordgubbar och smula fetaosten. Rör ihop med babyspenaten.
2
Lägg upp på ett stort fat och toppa med honung, lime och svartpeppar. Till slut lite mynta högst upp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

  2. Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis

  3. Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Lunch
decoration divider

Sallad

Visa alla

Blomkålscouscous

Melon- och fetasallad

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple