Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

Av Godare

Vad tycker du?

Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

(13)

Ugnspannkaka är en klassisk favorit, enkelt att laga till lunch, middag eller som efterrätt.
Denna klassiska husmanskosten kallas även för tjockpannkaka.
För att göra den mer matig går det använda bacon i, även kallad fläskpannkaka.

Ugnspannkakan fluffar upp sig ugnen.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
mjöl
8 dl
Mjölk, standard 3%
4
ägg
1 tsk
Bakpulver
Salt
2 nypa
socker
50 g
Smör

Till servering

2 l
Jordgubbar
florsocker
vaniljglass

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 °C
2
Vispa ihop mjöl och mjölk. Undvik att det blir klumpar genom att ta i lite mjölk i taget.
3
Vispa i äggen, bakpulvret, salt och socker. Häll smeten i en generöst smörad form och sätt in i ugnen ca 35 minuter.
4
Direkt när den är färdig pudra över florsocker, fördela jordgubbarna och avsluta med att pudra över ytterligare lite florsocker.
5
Servera med vaniljglass.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  2. Fläskpannkaka – lättlagad klassiker

  3. Fixa bästa våffelsmeten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Efterrätter
decoration divider

Pannkaka

Visa alla

Pannkaka fylld med ost, skinka och purjolök

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone

Chiapannkakor med blåbär och keso

Jordgubbssylt