Stekt lax med spenat och champinjonsås
Stekt lax med spenat och champinjonsås – servera en snabb och enkel rätt med härlig sås med svamp och spenat. Svampsmaken gör sig väldigt bra till den lite feta laxen.
Ingredienser
Ingredienser
550 g
laxfilé, cirka
Smör , att steka i
300 g
Champinjoner
1
Lök, gul
3
vitlöksklyftor
1 msk
Vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
Vatten
400 g
Babyspenat
1.5 dl
Riven ost, smakrik
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och lök tills det fått lite färg.
2
Strö över mjölet, rör runt och häll på grädde och vatten. Låt småputtra några minuter.
3
Lägg i spenaten, inte allt på en gång, och låt den smälta ner i såsen.
4
Riv i osten, rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
5
Skär laxen i 4 bitar och stek i olja cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
6
Servera med spenat och champinjonsåsen. Komplettera gärna med ett gott bröd, potatis eller pasta till.