Stekt lax med spenat och champinjonsås

Av Godare

Vad tycker du?

Stekt lax med spenat och champinjonsås

(34)

Stekt lax med spenat och champinjonsås – servera en snabb och enkel rätt med härlig sås med svamp och spenat. Svampsmaken gör sig väldigt bra till den lite feta laxen.

Bjud på lax med krämig spenat- och svampsås.

Ingredienser

Ingredienser

550 g
laxfilé, cirka
Smör , att steka i
300 g
Champinjoner
1
Lök, gul
3
vitlöksklyftor
1 msk
Vetemjöl
2 dl
vispgrädde
1 dl
Vatten
400 g
Babyspenat
1.5 dl
Riven ost, smakrik
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och lök tills det fått lite färg.
2
Strö över mjölet, rör runt och häll på grädde och vatten. Låt småputtra några minuter.
3
Lägg i spenaten, inte allt på en gång, och låt den smälta ner i såsen.
4
Riv i osten, rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
5
Skär laxen i 4 bitar och stek i olja cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
6
Servera med spenat och champinjonsåsen. Komplettera gärna med ett gott bröd, potatis eller pasta till.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så steker du lax till perfektion

  2. Stuvad spenat – så blir den riktigt krämig

  3. Pasta med spenat och ärtor

  4. RECEPT

    Svampomelett med spenat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax