Tortellini i gorgonzolasås
Ibland vill man ha en riktigt krämig, varm och härlig pastarätt. Tortellini med lite tuggmotstånd i smakrik, vitlöksdoftande grogonzolasås är fantastiskt gott. Servera med färska tomater i blandade färger.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Tortellini, färsk
1 msk
smör
2 dl
Vatten
150 g
Gorgonzolaost
1.5 dl
grädde
1.5 dl
Vatten
2 tsk
Majsstärkelse
2
vitlöksklyftor
0.5 tsk
Salt
Svartpeppar
Servera med
tomater
Riven parmesanost
Gör så här
1
Hetta upp en stekpanna med en klick smör, häll i tortellinin och slå på vattnet. Låt sjuda under lock tills den är färdigkokt. Tillsätt mer vatten vid behov.
2
Smält smöret i en kastrull. Dela gorgonzolan i mindre bitar och låt den smälta med på medelvärme, rör om så det inte bränner fast. Tillsätt grädde, vatten och majsstärkelse utrört i lite av vattnet. Pressa i vitlök, salta och dra några varv på pepparkvarnen. Rör runt och låt sjuda några minuter och häll sedan såsen över tortellinin i stekpannan, det gör inget att det är lite vatten kvar. Blanda så att såsen täcker alla tortellini.
3
Servera med tomater och riven parmesanost.