Tortellini i gorgonzolasås

Av Godare

Vad tycker du?

Tortellini i gorgonzolasås

(11)

Ibland vill man ha en riktigt krämig, varm och härlig pastarätt. Tortellini med lite tuggmotstånd i smakrik, vitlöksdoftande grogonzolasås är fantastiskt gott. Servera med färska tomater i blandade färger.

Tortellini i gorgonzolasås

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Tortellini, färsk
1 msk
smör
2 dl
Vatten
150 g
Gorgonzolaost
1.5 dl
grädde
1.5 dl
Vatten
2 tsk
Majsstärkelse
2
vitlöksklyftor
0.5 tsk
Salt
Svartpeppar

Servera med

tomater
Riven parmesanost

Gör så här

1
Hetta upp en stekpanna med en klick smör, häll i tortellinin och slå på vattnet. Låt sjuda under lock tills den är färdigkokt. Tillsätt mer vatten vid behov.
2
Smält smöret i en kastrull. Dela gorgonzolan i mindre bitar och låt den smälta med på medelvärme, rör om så det inte bränner fast. Tillsätt grädde, vatten och majsstärkelse utrört i lite av vattnet. Pressa i vitlök, salta och dra några varv på pepparkvarnen. Rör runt och låt sjuda några minuter och häll sedan såsen över tortellinin i stekpannan, det gör inget att det är lite vatten kvar. Blanda så att såsen täcker alla tortellini.
3
Servera med tomater och riven parmesanost.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Penne vodka – pastarätten med sting

  2. Bolognese – så blir den god och smakrik

  3. Arrabbiata med salami och penne

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pasta
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika