Så gör du perfekt hovmästarsås
Här är recept på en jättegod och klassisk hovmästarsås som passar perfekt till lax. Såsen får smak av senap, dill och rödvinsvinäger. Låt gärna såsen mogna några timmar innan servering för extra smak.
Ingredienser
Ingredienser
2 msk
Svensk senap
1 msk
Fransk senap, mörk
3 msk
strösocker
0.5
citron, saften
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
kikkoman soja
Worcestershiresås, några stänk
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Vatten
1 knippe
dill
Salt och peppar
Gör så här
1
Rör ihop alla ingredienser förutom dillen. Rör tills sockret har löst sig ordentligt. Blir såsen för tjock så späd med ytterligare lite vatten.
2
Skär dillen fint och rör ner den i såsen. Ställ gärna såsen kallt och låt mogna ett par timmar innan servering.
3
Smaka av med salt och peppar innan servering.