Arancini – krispiga italienska risottobollar

Av Godare

Vad tycker du?

Arancini – krispiga italienska risottobollar

(11)

Fick du risotto över? Grattis, då kan du göra italienska arancini, friterade risottobollar. Enkelt och otroligt gott med frasigt yttre och mjukt inre. Dessutom ett bra sätt att ta till vara på resterna.

Arancini – friterade risottobollar.

Ingredienser

Ingredienser

2 port
Risotto

Panering

1.5 dl
Vetemjöl
2
ägg, lätt vispade
3 dl
Ströbröd

Fritering

Olja, neutral, till exempel rapsolja

Gör så här

1
Värm oljan till 180 grader.
2
Rulla den kalla risotton till bollar. Vänd runt dem i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd eller panko.
3
Fritera några bollar i taget tills de fått fin gyllenbrun färg. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper och servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Svamprisotto med champinjoner

  2. Friterad pizzadeg med nutella

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Italiensk mat
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås