Älggryta med kantareller

Av Godare

(45)

Vad tycker du?

Älggryta med kantareller

Den här grytan är fylld med skogens läckerheter. Kantareller, lingon, enbär och rött vin ger ljuvlig smak till det möra älgköttet.

Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén.

Älggryta med kantareller
Älggryta med kantareller

Ingredienser

700 gÄlgstek
350 gKantareller, färska
2 mskVetemjöl
2 lökar, gula
1 vitlöksklyfta
Rött vin
7 dlVatten
2 mskViltfond
3 lagerblad
4 enbär
2 msksvartvinbärsgelé
1 tskTimjan
1 tskRosmarin
1 dlLingon
1 tskSoja, kinesisk
0,5 tskSalt
svartpeppar, nymald
Smör , till stekning
Pressad potatis

Till servering

sockerärter, lättkokta
lite hackad färsk persilja, eller salvia

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Älggryta med kantareller

Ämnen