Marinerade jordgubbar med vaniljglass
Marinerade jordgubbar med vaniljglass – den perfekta desserten för dig som vill ha en balanserad avslutning på middagen. Brytningen mellan det söta från jordgubbar och det lite syrliga från vinägern skapar ren magi för smaklökarna.
Ingredienser
Ingredienser
2 msk
Florsocker
2 msk
farinsocker
4 msk
rosévinsvinäger, eller balsamvinäger
1 l
Vaniljglass
Garnering
färskklippt basilika, eller några kvistar citronmeliss
Gör så här
1
Ansa och ta bort fnaset från jordgubbarna. Dela de stora bären i halvor, de små kan vara som de är.
2
Lägg jordgubbarna i en skål och pudra över flor- och farinsocker. Tillsätt vinägern, helst rosévinsvarianten (Zeta har en som är supergod!) men vanlig balsamvinäger funkar också. Blanda runt försiktigt. Ställ skålen svalt och låt marinera i en timme. Blanda om igen och låt stå svalt ytterligare en halvtimme.
3
Servera de marinerade jordgubbarna till vaniljglass.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen