Marinerade jordgubbar med vaniljglass

Av Godare

Vad tycker du?

Marinerade jordgubbar med vaniljglass

(1)

Marinerade jordgubbar med vaniljglass – den perfekta desserten för dig som vill ha en balanserad avslutning på middagen. Brytningen mellan det söta från jordgubbar och det lite syrliga från vinägern skapar ren magi för smaklökarna.

Magi i munnen - marinerade jordgubbar med glass.

Ingredienser

Ingredienser

0.5 kg
Jordgubbar, ca 1 liter
2 msk
Florsocker
2 msk
farinsocker
4 msk
rosévinsvinäger, eller balsamvinäger
1 l
Vaniljglass

Garnering

färskklippt basilika, eller några kvistar citronmeliss

Gör så här

1
Ansa och ta bort fnaset från jordgubbarna. Dela de stora bären i halvor, de små kan vara som de är.
2
Lägg jordgubbarna i en skål och pudra över flor- och farinsocker. Tillsätt vinägern, helst rosévinsvarianten (Zeta har en som är supergod!) men vanlig balsamvinäger funkar också. Blanda runt försiktigt. Ställ skålen svalt och låt marinera i en timme. Blanda om igen och låt stå svalt ytterligare en halvtimme.
3
Servera de marinerade jordgubbarna till vaniljglass.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ljuvlig jordgubbstårta till sommarfesten

  2. Goda sommarmaten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone