Pasta med krämig kantarellsås

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta med krämig kantarellsås

(656)

Efter regn kommer solsken. Nu poppar kantarellerna upp som – ja, faktiskt – svampar ur jorden. Passa på att göra en enkel och god kantarellsås till pastan med det här superreceptet med grädde och parmesanost.

Bjud på pasta med härlig kantarellsås.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner
Pasta
400 g
Kantareller
1
Lök, gul
2
vitlöksklyftor
1 klick
smör, att steka i
2 dl
vispgrädde
2 dl
pastavatten
100 g
riven parmesanost
Salt och svartpeppar

Till servering

2 msk
riven parmesanost
basilikablad , några stycken

Gör så här

1
Rensa kantarellerna.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3
Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Smält 1 klick smör i en stekpanna och fräs lök och kantareller tills de fått fin färg.
4
Häll i grädden och låt det koka ihop.
5
Häll vattnet av pastan när den är klar men spara två deciliter och häll i svampsåsen, såsen späds ut men reder sig av stärkelsen i pastavattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.
6
Lägg upp på tallrikar, fördela kantarellsåsen, riv över lite parmesanost och lägg på några basilikablad. Servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kantarellmacka – äkta vardagslyx

  2. Kantarellsoppa med timjan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Vegetariskt
decoration divider

Pasta

Visa alla

Pastagratäng med tomat och pesto

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana