Glasstårta med hallon och maräng
En glasstårta med hallon och maräng gör festen komplett. Det här är en hemmalagad hallontårta på marängbotten som går bra att förbereda dagen innan kalaset. Glassen är superenkel och kräver ingen glassmaskin.
Ingredienser
Marängbotten
3
äggvitor, stora
150 g
Socker
0.25 tsk
Kardemumma
Hallonglass
5 dl
vispgrädde
1 burk
kondenserad mjölk, sötad
1
vaniljstång, fröna
1.5 dl
Hallonsylt, hemmagjord sylt eller rörda hallon
Gör så här
1
Värm ugnen till 130 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
2
Vispa äggvitorna fluffigt vita på medelhastighet i en matberedare.
3
Tillsätt först 2 msk socker och vispa till en mjuk maräng. Tillsätt resten av sockret och kardemumman lite i taget under vispning.
4
Vispa till sist på full hastighet tills marängen är tjock och blank
5
Häll marängen i formen och bred ut den.
6
Tillaga i mitten av ugnen i ca. 1 timme och 15 min, eller tills ytan verkar krispig och har fått lite färg. Insidan ska vara mjuk och krämig. Kyl marängen i formen.
7
Blanda grädde, vanilj och den sötade kondenserade mjölken i en stål- eller glasskål. Vispa ihop det till en tjock och mjuk kräm.
8
Häll grädden och hallonsylten växelvis över marängbotten.
9
Gör tjocka linjer av hallonsylt och använd en smal kniv eller liknande för att göra låta den rinna ner genom lagren.
10
Frys in glasstårtan i minst 4-6 timmar innan servering.