Glasstårta med hallon och maräng

Av Lise Finckenhagen

En glasstårta med hallon och maräng gör festen komplett. Det här är en hemmalagad hallontårta på marängbotten som går bra att förbereda dagen innan kalaset. Glassen är superenkel och kräver ingen glassmaskin.

Glasstårta med hallon och maräng

Ingredienser

Marängbotten

3
äggvitor, stora
150 g
Socker
0.25 tsk
Kardemumma

Hallonglass

5 dl
vispgrädde
1 burk
kondenserad mjölk, sötad
1
vaniljstång, fröna
1.5 dl
Hallonsylt, hemmagjord sylt eller rörda hallon

Gör så här

1
Värm ugnen till 130 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
2
Vispa äggvitorna fluffigt vita på medelhastighet i en matberedare.
3
Tillsätt först 2 msk socker och vispa till en mjuk maräng. Tillsätt resten av sockret och kardemumman lite i taget under vispning.
4
Vispa till sist på full hastighet tills marängen är tjock och blank
5
Häll marängen i formen och bred ut den.
6
Tillaga i mitten av ugnen i ca. 1 timme och 15 min, eller tills ytan verkar krispig och har fått lite färg. Insidan ska vara mjuk och krämig. Kyl marängen i formen.
7
Blanda grädde, vanilj och den sötade kondenserade mjölken i en stål- eller glasskål. Vispa ihop det till en tjock och mjuk kräm.
8
Häll grädden och hallonsylten växelvis över marängbotten.
9
Gör tjocka linjer av hallonsylt och använd en smal kniv eller liknande för att göra låta den rinna ner genom lagren.
10
Frys in glasstårtan i minst 4-6 timmar innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallonpaj med mascarponekräm

  2. Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

  3. Jordgubbsgaletter med vaniljkräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tårtor
    3. Glass
    4. Efterrätter
decoration divider

Tårtor

Visa alla

Äppeltårta på bara tre ingredienser

Hallonpaj med mascarponekräm

Choklad- och kolatårta

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons