Tårta med choklad och granatäpple
Bjud på en festlig och supersaftig tårta täckt med en rik chokladsmörkräm. Här är tårtan toppad med granatäpplekärnor, men även jordgubbar och hallon blir fräscht och gott.
Ingredienser
- 180 gsmör, rumstempererat
- 350 gsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 5 äggvitor
- 250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
- 2,5 tskBakpulver
- 120 ggräddfil
- 2,5 dlmjölk
Chokladgrädde
- 300 gsmör, rumstempererat
- 425 gStrösocker, ev. mer
- 65 gkakao
- 1 tskvaniljextrakt, eller vaniljsocker
- 0,5 dlmjölk
Till dekoration
- granatäppelkärnor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.