Tårta med choklad och granatäpple

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Tårta med choklad och granatäpple

Bjud på en festlig och supersaftig tårta täckt med en rik chokladsmörkräm. Här är tårtan toppad med granatäpplekärnor, men även jordgubbar och hallon blir fräscht och gott.

Tårta med choklad och granatäpple
Tårta med choklad och granatäpple

Ingredienser

  • 180 gsmör, rumstempererat
  • 350 gsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 5 äggvitor
  • 250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
  • 2,5 tskBakpulver
  • 120 ggräddfil
  • 2,5 dlmjölk

Chokladgrädde

  • 300 gsmör, rumstempererat
  • 425 gStrösocker, ev. mer
  • 65 gkakao
  • 1 tskvaniljextrakt, eller vaniljsocker
  • 0,5 dlmjölk

Till dekoration

  • granatäppelkärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tårta med choklad och granatäpple

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen