Tårta med choklad och granatäpple

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Tårta med choklad och granatäpple

Bjud på en festlig och supersaftig tårta täckt med en rik chokladsmörkräm. Här är tårtan toppad med granatäpplekärnor, men även jordgubbar och hallon blir fräscht och gott.

Tårta med choklad och granatäpple

Ingredienser

180 gsmör, rumstempererat
350 gsocker
1 mskVaniljsocker
5 äggvitor
250 gvetemjöl, gärna extra finsiktat
2,5 tskBakpulver
120 ggräddfil
2,5 dlmjölk

Chokladgrädde

300 gsmör, rumstempererat
425 gStrösocker, ev. mer
65 gkakao
1 tskvaniljextrakt, eller vaniljsocker
0,5 dlmjölk

Till dekoration

granatäppelkärnor

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Använd två springformar (ca. 20 cm i diameter) och klä formarna med bakplåtspapper.
2
Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt och poröst. Stoppa maskinen och skrapa ner längs kanterna några gånger då och då. Vispa i äggvitan lite i taget.
3
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Rör ner det torra i smeten växelvis med gräddfil och mjölk. Smeten ska bli slät och jämn, men undvik att röra för mycket.
4
Fördela smeten i formarna och grädda tårtbottnarna mitt i ugnen i ca. 24 minuter. Låt svalna i formarna först och sedan på galler. Helst upp och ner.
5
Vispa smöret tills det är glansigt, slätt och fluffigt. Tillsätt strösocker, kakao och vanilj. Vispa ihop allt ordentligt, stoppa maskinen några gånger och skrapa ner längs skålens sidor. Späd med mjölk och vispa chokladgrädden lätt.
6
Lägg ena botten på ett lämpligt fat och bred över ett jämnt lager chokladkräm. Lägg på den andra bottnen och toppa med resten av krämen. Täck även sidorna om du vill. Strö över granatäpplekärnor om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Kokosbollar med romkräm

  2. (1)

    Upp och ner banankaka med kokos

  3. (1)

    Glassrulltårta med choklad och mandel

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör