Dutch baby med granatäpple
Dutch baby är en stor, tjock och fluffig ugnspannkaka. Lika gott till frukost som till efterrätt. Toppa med en ordentlig sked gräddfil och granatäpplekärnor så fort den kommer ut ur ugnen och garnera med florsocker.
Ingredienser
3 ägg
1 tskVaniljsocker, äkta
0,5 dlsocker
0,25 tskSalt
1,5 dlvetemjöl
2 dlmjölk, eller matgrädde
2 msksmör
Till servering
1 Granatäpple
Florsocker
gräddfil
Gör så här
1
Värm ugnen till 210 grader. Använd en ugnssäker medelstor form, cirka 20 cm i diameter och värm upp pannan i ugnen.
2
Vispa ihop ägg, vaniljsocker, socker, salt, mjöl och mjölk till en slät och klumpfri smet.
3
Ta ut den varma pannan ur ugnen och tillsätt smöret. Vrid och vinkla pannan så att botten och sidorna får en glänsande hinna av smör. Häll i smeten och sätt tillbaka formen i ugnen. Grädda pannkakan i ca. 20 minuter tills kanterna är upphöjda och gyllene. Det ska vara en fördjupning i mitten, men om pannkakan inte verkar klar i mitten kan du sänka temperaturen till 180 grader och låta den stå i ytterligare fem minuter.
4
Toppa pannkakan med en ordentlig sked gräddfil och granatäpplekärnor så fort den kommer ut ur ugnen. Garnera med rejält med florsocker.