Kallrörd bearnaisesås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kallrörd bearnaisesås

Det här är en lite enklare variant av en klassisk bearnaisesås. Lika krämig och god, men du behöver inte oroa dig för värmen. Garanterad succé på grillfesten!

Kallrörd bearnaisesås med smak av dragon och körvel.
Kallrörd bearnaisesås med smak av dragon och körvel.

Ingredienser

4 Schalottenlökar
1 dlVitvinsvinäger , eller dragonvinäger
1 dlVatten
20 svartpepparkorn, krossade
6 äggulor
6 mskdragon, hackad
4 mskKörvel, hackad
5 dlOlja
salt och malen peppar
tryffelolja, om så önskas

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en liten kastrull tillsammans med vinäger, vatten och krossad peppar. Lägg gärna i ett par dragonstjälkar också.
  2. Låt blandningen koka in tills det återstår lite mindre än hälften av vätskan och överför vätskan till en skål av glas eller rostfritt stål. Avlägsna dragonstjälkarna och låt svalna.
  3. Tillsätt äggulor och hackad dragon och vispa väl.
  4. Späd försiktigt med olja under kraftig vispning. Börja med några droppar och öka till en tunn stråle vartefter majonnäsen tjocknar.
  5. Smaka av med salt och mer peppar om det behövs.
  6. Rör till sist ner den hackade körveln och smaka av med några droppar tryffelolja om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kallrörd bearnaisesås