Frasiga fiskpinnar med cornflakespanering
Det är inget fel på köpta fiskpinnar, men vi tycker att de här är godare. Så himla krispiga! Vill du inte äta fisk kan du enkelt göra fuskpinnar på tofu i stället. Här serverar vi dem med en förenklad remouladsås.
Recept ur boken ”Hej, hej vardagsmat!” av Sara Ask, Lisa Bjärbo och Louise Winblad.
Ingredienser
Potatismos
- 1 kgPotatis
- 2 mskMatfett
- ev en skvätt mjölk
- Salt
- vitpeppar
- ev en knivsudd muskot
Fiskpinnar
- 400 gvit fiskfilé, fryst sej eller torsk i block, gärna miljömärkt, eller 400 g fast tofu
- 2,5 dlcornflakes, krossade, eller panko
- 1 dlparmesanost, finriven
- 2 ägg
- 1 dlvetemjöl
- 1 tskSalt
- Peppar
- Rapsolja, att steka i
Förenklad remouladsås
- 1,5 dlmatyoghurt
- 2 mskkapris, hackad
- 2 mskMajonnäs
- 2 mskbostongurka
- 0,5 tskdragon, torkad
- Salt och peppar
Gott till
- Dill
- gröna ärtor
- citron