Rårörda hallon

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Rårörda hallon

Rårörda hallon är klara på ingen tid! Rör bara ihop bären med lite socker. Perfekt till pannkakor, i en rulltårta eller till morgongröten.

Rårörda hallon.
Rårörda hallon.

Ingredienser

500 gHallon
100 gSocker

Gör så här

  1. Mosa hallon och socker tillsammans med en gaffel. Gör du en stor portion kan du röra ihop det i matberedaren, rör tills sockret löst sig. Hur mycket socker du vill använda beror på tycke och smak. En utgångspunkt kan vara 200 g socker till 1 kg bär.
  2. Tips: Vill du ha en aning vanilj kan du tillsätta det i form av fröna från vaniljstång eller ett stänk äkta vaniljsocker. Rårörda hallon är härligt och kan användas på en brödskiva, som tårtfyllning, till glass, våfflor och så vidare. Hållbarheten är ganska kort, bara några dagar i kylskåp. Gör du mycket bör du därför frysa in i små burkar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rårörda hallon

Ämnen