Kardemummabullar

Av Fredrik Nylén

(11)

Vad tycker du?

Kardemummabullar

Doften av nybakade kardemummabullar är svårslagen. Här är bullproffset Fredrik Nyléns recept på riktigt saftiga och fluffiga bullar med extra mycket kardemumma.
– Om du väger mjöl och smör kan du vara säker på att du alltid får perfekt resultat, säger Fredrik Nylén.
En portion i receptet blir cirka 15–20 bullar.

Ingredienser

Deg

  • 5 dlmjölk
  • 50 gJäst
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskSalt
  • 1 mskKardemumma, nymalen
  • 800 gvetemjöl special
  • 150 gSmör

Kardemummafyllning

  • 150 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 mskKardemumma, nymalen

Till pensling

  • 1 ägg
  • 0,5 dlRåsocker
  • 1 mskKardemumma, nymalen
Fredrik Nylén bakar kardemummabullar.
Fredrik Nylén bakar kardemummabullar.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kardemummabullar