Toast med feta och jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Toast med feta och jordgubbar

Skäm bort dina gäster med ett smakrikt och somrigt tilltugg! Här möts salt fetaost, söta jordgubbar och syrlig crème fraiche i en frestande liten överraskning på frasigt nyrostat bröd.

En portion ger cirka 15 småtoast.

Toast med fetaostkräm, jordgubbar, balsamvinäger och basilika.
Toast med fetaostkräm, jordgubbar, balsamvinäger och basilika.

Ingredienser

  • 1 Baguette, halvgräddad
  • Olivolja, bra kvalitet
  • 100 gfetaost
  • 2 mskcréme fraiche, eller gräddfil
  • 250 gjordgubbar
  • balsamvinäger, söt och tjock sirap
  • basilika
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toast med feta och jordgubbar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.