Thai-inspirerad skaldjurssallad

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Thai-inspirerad skaldjurssallad

En matig sallad där ingredienserna får tala för sig själva. Stekta räkor och pilgrimsmusslor med en fräsch dressing gjord på lime, chili och vitlök. Toppa med hackade jordnötter och färska örter. Servera direkt medan skaldjuren är varma!

Skaldjurssallad med en dressing gjord på lime, chili och vitlök, toppad med färska örter och jordnötter.
Skaldjurssallad med en dressing gjord på lime, chili och vitlök, toppad med färska örter och jordnötter.

Ingredienser

  • 200 gräkor, råa
  • 200 gpilgrimsmusslor, rensade
  • 2 Morötter
  • 2 hjärtsallad
  • 1 rödlök, liten
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dlfärsk koriander, grovt hackad
  • 0,5 dlFärsk mynta, grovt hackad
  • 3 mskjordnötter, hackade
  • Olja, till stekning
  • salt och malen peppar

Dressing

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röd chili, små
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskpalmsocker
  • 2 Lime, saften
  • 2 tomater, mogna
  • 1 mskfärsk mynta, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thai-inspirerad skaldjurssallad