Thai-inspirerad skaldjurssallad
En matig sallad där ingredienserna får tala för sig själva. Stekta räkor och pilgrimsmusslor med en fräsch dressing gjord på lime, chili och vitlök. Toppa med hackade jordnötter och färska örter. Servera direkt medan skaldjuren är varma!
Ingredienser
- 200 gräkor, råa
- 200 gpilgrimsmusslor, rensade
- 2 Morötter
- 2 hjärtsallad
- 1 rödlök, liten
- 0,5 gurka
- 0,5 dlfärsk koriander, grovt hackad
- 0,5 dlFärsk mynta, grovt hackad
- 3 mskjordnötter, hackade
- Olja, till stekning
- salt och malen peppar
Dressing
- 2 vitlöksklyftor
- 3 röd chili, små
- 1 mskfisksås
- 1 mskpalmsocker
- 2 Lime, saften
- 2 tomater, mogna
- 1 mskfärsk mynta, finhackad