Vegetarisk burgare med sötpotatis
Den här fantastiska burgaren, halloumin och den kryddiga chilimajonnäsen är en superkombination!
Burgaren bör stekas i panna. Vill du ha en extra spröd stekskorpa runt den saftiga, mjuka och söta burgaren bör den vändas i brödsmulor eller krossade havregryn innan stekning.
Ingredienser
Burgare
- 1 sötpotatis, medelstor
- 1,5 dlkikärter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskpotatismjöl
- 0,5 tskSpiskummin, malen
- 0,5 tskPaprikapulver, eller mer efter smak
- 0,5 gChilipulver
- 2 Salladslökar
- citronsaft, några droppar
- Salt och peppar
- 2 dlhavregryn, krossade eller brödsmulor
- Olja, till stekning
Tillbehör
- hamburgerbröd
- avokado, mosad eller skivad
- halloumi, grillad
- chilimajonnäs