Biangbiangnudlar med lamm
Jimmy Guos biangbiangnudlar med spiskumminlamm är en sagolik smakupplevelse du sent kommer att glömma. Tjocka, handdragna nudlar med mört och umamirikt lamm, smaksatt med bland annat shaoxingvin och rostad sichuanpeppar.
Recept ur serien ”Mamma & Jimmy Guo” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
Nudlar
- 400 gvetemjöl special
- 240 mlvatten
- 4 gSalt
Spiskumminlamm
- 1 msksichuanpeppar
- 1 mskspiskummin, hel
- 1 tsksichuanpeppar
- 250 gLammentrecote
- 2 mskkinesisk ljus soja
- 2 tskkinesisk mörk soja
- 1 mskshaoxingvin
- 0,5 tskMSG
- 0,5 tsksocker
- 1 tskpotatismjöl
- 1 tskriven ingefära
- 2 mskRapsolja
Wok
- 1 Gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 100 gjalapeño, eller sivripaprika
- Olja, till stekning
Sås
- 6 mskchiliolja
- 4 mskchinkiangvinäger
- 2 mskkinesisk ljus soja
- 2 tsksocker
- Salladslök
- färsk koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jimmy Guo
När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former
Visa 10 recept