Pita med kycklinglår, gräddfil och mynta

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Pita med kycklinglår, gräddfil och mynta

Pitabröd är perfekt att fylla med olika godsaker. I just de här finns kyckling, gräddfil, mynta och gurka. Gott att ta med på en utflykt också. Recept ur Tina Nordströms kokbok ”Käka gott – månad för månad”.

Pita med kycklinglår, gräddfil och mynta
Pita med kycklinglår, gräddfil och mynta

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 2 tskrökt paprikapulver
  • 1 mskSambal oelek
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskSalt
  • 500 gkycklinglår, urbenade
  • 3 dlgräddfil
  • 1 knippemynta
  • 1 mskHonung
  • 0,5 citron
  • Olivolja, god
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • silverlök, skalad
  • snacksgurka
  • mynta
  • somunbröd, eller pitabröd
  • sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pita med kycklinglår, gräddfil och mynta