Skomakarlåda med potatispuré, bacon och rödvinsås
Klassisk skomakarlåda med lenaste potatispuré signerad matkreatören Sofia Henriksson. Mandelpotatisen ger extra god smak till purén och rödvinssåsen får smak av timjan och sidfläsk. Receptet av matkreatören Sofia Henriksson.
Ingredienser
Potatispuré
- 600 gmandelpotatisar
- 1 dlmjölk
- 1 dlvispgrädde
- 100 gSmör
- 1 nypamuskot
Rödvinssås
- 1 Schalottenlök, stor
- 0,5 rödbeta
- 1 lagerblad
- 6 timjankvistar
- 1 msksidfläsk , kan vara svålen
- 3 dlrödvin
- 5 dlkalvfond
- 50 gsmör
- 1 nypasocker
- Salt och svartpeppar
- 4 skivoroxfilé , á 125 g
- 1 knippepersilja
- 0,5 Purjolök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept