Tre kycklingmarinader
Här får du tre olika marinader till kyckling: en asiatiskinspirerad med ingefära och citrongräs, en med kokos och röd curry och en med ingefära, lime och honung. Marinaderna passar också till kött, vit fisk och skaldjur.
Små bitar kan marineras i en halvtimme medan större bitar gärna kan ligga över natten för att få ut det mesta av marineringen.
Ingredienser
Asiatiskinspirerad
- 2 mskingefära, färsk, riven
- 2 mskvitlök, pressad eller riven
- 1 mskCitrongräs, finhackat eller mosat
- 2 mskflytande honung
- 2 mskSalladslök, finskuren
- 1 mskLimesaft
- 1 mskSesamolja
- 4 mskSojasås
- 1 msksrirachasås, kan uteslutas
Kokos och röd curry
- 2 dlKokosmjölk
- 1 mskfarinsocker
- 2 mskCurrypasta, röd
- 1 mskfisksås
- 1 mskLimesaft
Ingefära, lime och honung
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskingefära, färsk, riven
- 2 mskflytande honung
- 1 Lime, pressade saften
- 1 mskSojasås
- 4 mskneutral olja