Tre kycklingmarinader

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Tre kycklingmarinader

Här får du tre olika marinader till kyckling: en asiatiskinspirerad med ingefära och citrongräs, en med kokos och röd curry och en med ingefära, lime och honung. Marinaderna passar också till kött, vit fisk och skaldjur.
Små bitar kan marineras i en halvtimme medan större bitar gärna kan ligga över natten för att få ut det mesta av marineringen.

Tre kycklingmarinader
Tre kycklingmarinader

Ingredienser

Asiatiskinspirerad

  • 2 mskingefära, färsk, riven
  • 2 mskvitlök, pressad eller riven
  • 1 mskCitrongräs, finhackat eller mosat
  • 2 mskflytande honung
  • 2 mskSalladslök, finskuren
  • 1 mskLimesaft
  • 1 mskSesamolja
  • 4 mskSojasås
  • 1 msksrirachasås, kan uteslutas

Kokos och röd curry

  • 2 dlKokosmjölk
  • 1 mskfarinsocker
  • 2 mskCurrypasta, röd
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskLimesaft

Ingefära, lime och honung

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära, färsk, riven
  • 2 mskflytande honung
  • 1 Lime, pressade saften
  • 1 mskSojasås
  • 4 mskneutral olja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tre kycklingmarinader