Bulgursallad med hummusdressing
Bulgursallad med kryddiga kikärter, hummusdressing och mjukt tunnbröd är lika färgsprakande som full av smak och olika konsistenser. De mjuka pannstekta tunnbröden kommer du nästan garanterat att vilja göra flera gånger.
Ingredienser
Mjukt tunnbröd
- 300 gVetemjöl
- 0,5 tskSalt
- 50 gsmör
- 180 gmjölk
- Olja, till stekning
- vetemjöl, extra till utbakning
Kryddiga kikärtor
- 300 gkikärter, kokta
- 2 mskolivolja
- 1 nypasalt
- 1 tskSpiskummin, malen
- 0,5 tskChilipulver, malet
- 0,5 tskKanel, malen
- 0,5 tskKoriander, malen
- 0,5 tskPaprikapulver, gärna rökt
Bulgursallad
- 4 dlBulgur, kokt
- 100 gsoltorkade tomater, kan utelämnas
- 150 gkörsbärstomater
- 0,75 slanggurka
- 1 rödlök, liten
- 1 dlBladpersilja, hackad
- 0,5 dlfärsk koriander, hackad
- 1 citron
- 6 mskolivolja, extra virgin
- fetaost
- granatäppelkärnor
- salt och malen peppar
Dressing
- 1 dlhummus
- 1 dlnaturell yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, liten, finhackad
- 1 mskcitronsaft
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.