Bulgursallad med hummusdressing

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Bulgursallad med hummusdressing

Bulgursallad med kryddiga kikärter, hummusdressing och mjukt tunnbröd är lika färgsprakande som full av smak och olika konsistenser. De mjuka pannstekta tunnbröden kommer du nästan garanterat att vilja göra flera gånger.

Bulgursallad med kryddiga kikärter, hummusdressing och mjukt tunnbröd.
Bulgursallad med kryddiga kikärter, hummusdressing och mjukt tunnbröd.

Ingredienser

Mjukt tunnbröd

  • 300 gVetemjöl
  • 0,5 tskSalt
  • 50 gsmör
  • 180 gmjölk
  • Olja, till stekning
  • vetemjöl, extra till utbakning

Kryddiga kikärtor

  • 300 gkikärter, kokta
  • 2 mskolivolja
  • 1 nypasalt
  • 1 tskSpiskummin, malen
  • 0,5 tskChilipulver, malet
  • 0,5 tskKanel, malen
  • 0,5 tskKoriander, malen
  • 0,5 tskPaprikapulver, gärna rökt

Bulgursallad

  • 4 dlBulgur, kokt
  • 100 gsoltorkade tomater, kan utelämnas
  • 150 gkörsbärstomater
  • 0,75 slanggurka
  • 1 rödlök, liten
  • 1 dlBladpersilja, hackad
  • 0,5 dlfärsk koriander, hackad
  • 1 citron
  • 6 mskolivolja, extra virgin
  • fetaost
  • granatäppelkärnor
  • salt och malen peppar

Dressing

  • 1 dlhummus
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, liten, finhackad
  • 1 mskcitronsaft
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bulgursallad med hummusdressing

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.