Sarah Bernhardt-biskvier i långpanna

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Sarah Bernhardt-biskvier i långpanna

Sarah Bernhardt-biskvier har hunnit bli en klassiker med sin sega mandelbotten, mjuka chokladtryffelkräm och mörka choklad. Här används en liten långpanna för enkelhetens skull.
Använd en varm kniv när du skär, och ”märk” gärna ut bitarna i chokladen innan glasyren stelnar helt. Då blir det mycket lättare att skära fina bitar efteråt.
I tidsåtgången ingår tid för chokladkrämen att vila.

Sarah Bernhardt-biskvier i långpanna
Sarah Bernhardt-biskvier i långpanna

Ingredienser

Mandelbotten

  • 500 gMandel
  • 500 gFlorsocker
  • 3 äggvitor, medelstora/stora ägg, eller fler

Chokladkräm

  • 4 dlvispgrädde
  • 200 gMörk choklad

Glasyr

  • 150 gMörk choklad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sarah Bernhardt-biskvier i långpanna