Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Bechamelsås – så lyckas du

Av Sofia Henriksson

(4)

Vad tycker du?

Bechamelsås – så lyckas du

Becamelsås är ett måste i lasagnen men den är också en grund till en mängd andra såser. Här visar matkreatören Sofia Henriksson hur du gör en bechamelsås med hummerfond som passar perfekt i fiskgratängen.

Ingredienser

50 gsmör
2 mskVetemjöl, eller mer
7 dlmjölk
2 mskhummerfond
vitpeppar
1 nypacayennepeppar
1 tskcitron, färskpressad
Bechamelsås som passar perfekt i fiskgratäng.
Bechamelsås som passar perfekt i fiskgratäng.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl. Rör om till en smet utan klumpar.
  2. Häll i lite mjölk i taget under vispning tills det blivit tjockt.
  3. Tillsätt hummerfond, citron, vitpeppar och cayennepeppar. Smaka av med salt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bechamelsås – så lyckas du