Bechamelsås – så lyckas du
Becamelsås är ett måste i lasagnen men den är också en grund till en mängd andra såser. Här visar matkreatören Sofia Henriksson hur du gör en bechamelsås med hummerfond som passar perfekt i fiskgratängen.
Ingredienser
- 50 gsmör
- 2 mskVetemjöl, eller mer
- 7 dlmjölk
- 2 mskhummerfond
- vitpeppar
- 1 nypacayennepeppar
- 1 tskcitron, färskpressad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept