Svampsoppa med konjak

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Svampsoppa med konjak

Börja festmiddagen med en aptitretare som får dina gästers smaklökar att jubla. Svamp och konjak är en otrolig kombination i den här lilla sopp-shoten är så god att den nästan garanterat blir en snackis runt bordet!

Svampsoppa med schalottenlök, grädde och konjak, toppad med finriven torkad stensopp.
Svampsoppa med schalottenlök, grädde och konjak, toppad med finriven torkad stensopp.

Ingredienser

  • 350 gSvamp, brun champinjon, ostronmussling, shiitake, hackad
  • 1 mskSchalottenlök, finhackad
  • 1 tsksmör
  • 4 mskKonjak
  • 6 dloxfond
  • 1 dlgrädde
  • Salt och peppar, efter smak

Garnering

  • torkad stensopp, finriven, att strö över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svampsoppa med konjak