Morotskaka i långpanna

Av Lise Finckenhagen

(20)

Vad tycker du?

Morotskaka i långpanna

En härlig morotskaka i långpanna med rikliga mängder sammetslen färskostglasyr, som passar till alla tillfällen. Ett tips här är att riva två tredjedelar av morötterna grovt, och resten fint. Receptet passar en liten långpanna som mäter cirka 25 x 30 centimeter.

Morotskaka i långpanna
Morotskaka i långpanna

Ingredienser

  • 4 ägg, medelstora
  • 150 gSocker
  • 100 gfarinsocker
  • 200 gVetemjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 1 Vaniljsocker
  • 2 tskKanel, mald
  • 1 tskKardemumma, mald
  • 1 tskingefära, mald
  • 0,25 tskkryddnejlika, mald
  • 1 nypasalt
  • 2 dlolja, neutral
  • 350 gmorötter, rivna
  • 100 gValnötter, grovt hackade

Glasyr

  • 300 gfärskost, naturell
  • 200 gSmör , mjukt
  • 350 gFlorsocker
  • 1,5 mskLimesaft

Dekoration

  • valnötter, hackade
  • Rivet limeskal
  • kolasås, tjock

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotskaka i långpanna