Fylld julkrans

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Fylld julkrans

Gör en saftig julkrans med en härlig fyllning av smör, socker, marsipan, russin och apelsin. Pudra på lite florsocker innan servering och bjud på den goda kransen till adventsfikat.

Fylld julkrans
Fylld julkrans

Ingredienser

Deg

  • 170 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 50 gjäst
  • 2 ägg, vispade
  • 80 gsocker
  • 2 tskKardemumma
  • 1 tskVaniljsocker, riktigt
  • 0,5 tskSalt
  • 720 gvetemjöl

Fyllning

  • 150 gsocker
  • 150 gsmör, rumstempererat
  • 150 gmarsipan, 50 % mandel
  • 150 grussin, gärna ljusa och mörka
  • 30 gsuckat
  • 1 mskapelsinskal, fint rivet

Garnering

  • 1 ägg, vispat
  • mandel, skivad
  • florsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fylld julkrans

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.