Fylld julkrans
Gör en saftig julkrans med en härlig fyllning av smör, socker, marsipan, russin och apelsin. Pudra på lite florsocker innan servering och bjud på den goda kransen till adventsfikat.
Ingredienser
Deg
- 170 gsmör
- 2 dlmjölk
- 50 gjäst
- 2 ägg, vispade
- 80 gsocker
- 2 tskKardemumma
- 1 tskVaniljsocker, riktigt
- 0,5 tskSalt
- 720 gvetemjöl
Fyllning
- 150 gsocker
- 150 gsmör, rumstempererat
- 150 gmarsipan, 50 % mandel
- 150 grussin, gärna ljusa och mörka
- 30 gsuckat
- 1 mskapelsinskal, fint rivet
Garnering
- 1 ägg, vispat
- mandel, skivad
- florsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.