Kokoskaka med passionsfrukt
Kokoskaka med passionsfrukt är kakan för dig som älskar tropiska smaker. Passionsfrukt sätter smak på curden och om du blandar den med mjukt vispad grädde får du en härlig passionsfruktskräm som är perfekt att dekorera kakan med. Toppa med massor av hyvlad kokos.
Ingredienser
- 225 gSmör , rumstempererat
- 225 gSocker
- 4 ägg
- 200 gVetemjöl
- 2 tskBakpulver
- 100 gkokos
- 3 mskrom, eller mjölk
Passionsfruktscurd
- 6 passionsfrukter
- 3 ägg
- 2 äggulor
- 170 gSocker
- 1 Lime
- 15 gmajsstärkelse
- 100 gSmör
Fyllning och dekoration
- 3 dlvispgrädde
- kokos, hyvlad eller riven
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.