Langos med citronkräm och räkor
Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.
– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton
Ingredienser
Langos
- 25 gJäst
- 3 dlVatten
- 1 Potatis, stor (kokt)
- 1 tskSalt
- 7 dlvetemjöl special , cirka
- 1 dlVetemjöl, till utbakning
- 5 dlfrityrolja
Råfriterad lök
- 1 Gul lök
- Salt
Citronkräm
- 1 dlCrème fraiche
- 1 dlOlivolja
- 1 citron
- 1 tskHarissa
- Salt
- vitpeppar
Servering
- 2 dlmanchegoost, eller Gruyere (mer efter smak)
- 300 gskalade räkor
- 1 mskdill
- 1 mskKoriander, färsk
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept