Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Langos med citronkräm och räkor

Av Markiz Tainton

(1)

Vad tycker du?

Langos med citronkräm och räkor

Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.

– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton

”Langos är så otroligt gott och man kan faktiskt ha på precis vad som helst”, tipsar Markiz Tainton.
”Langos är så otroligt gott och man kan faktiskt ha på precis vad som helst”, tipsar Markiz Tainton.

Ingredienser

Langos

25 gJäst
3 dlVatten
1 Potatis, stor (kokt)
1 tskSalt
7 dlvetemjöl special , cirka
1 dlVetemjöl, till utbakning
5 dlfrityrolja

Råfriterad lök

1 Gul lök
Salt

Citronkräm

1 dlCrème fraiche
100 gOlivolja
1 citron
1 tskHarissa
Salt
vitpeppar

Servering

2 dlmanchegoost, eller Gruyere (mer efter smak)
300 gskalade räkor
1 mskdill
1 mskKoriander, färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Langos med citronkräm och räkor

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept