Sockerstekt skrei med ängamat
I Godares program ”Gott och Grönt med Fabbe” bjuds det på gröna sköna rätter, bland annat denna magiskt frasiga sockerstekta skrei. Här serveras fisken med lättkokta grönsaker och en fyllig sötsyrlig messmörssås. Ljuvligt!
Ingredienser
Skrei
- 500 gSkreitorskfilé
- 100 gsmör
- 2 mskSocker
Messmörssås
- 2 Schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 10 fänkålsfrön
- 5 dlFiskbuljong
- 3 dlVitt vin
- 3 dlvispgrädde
- 2 mskCrème fraiche
- 2 mskmessmör
- 2 mskSmör
- 1 citron
Ängamat
- 200 gMorot
- 200 gBlomkål
- 200 ggrön sparris
- 100 gRädisor
- 100 gsteklökar
- 1 knippedill
- 1 knippegräslök
- 1 pepparrot
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept