Fabian Olli Johansson

Av Fabian Olli Johansson

Sockerstekt skrei med ängamat

Av Fabian Olli Johansson

(16)

Vad tycker du?

Sockerstekt skrei med ängamat

I Godares program ”Gott och Grönt med Fabbe” bjuds det på gröna sköna rätter, bland annat denna magiskt frasiga sockerstekta skrei. Här serveras fisken med lättkokta grönsaker och en fyllig sötsyrlig messmörssås. Ljuvligt!

Ingredienser

Skrei

  • 500 gSkreitorskfilé
  • 100 gsmör
  • 2 mskSocker

Messmörssås

  • 2 Schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 fänkålsfrön
  • 5 dlFiskbuljong
  • 3 dlVitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskCrème fraiche
  • 2 mskmessmör
  • 2 mskSmör
  • 1 citron

Ängamat

  • 200 gMorot
  • 200 gBlomkål
  • 200 ggrön sparris
  • 100 gRädisor
  • 100 gsteklökar
  • 1 knippedill
  • 1 knippegräslök
  • 1 pepparrot
Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.
Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sockerstekt skrei med ängamat

Fabian Olli Johansson

Fabian Olli Johansson

Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.

Visa 8 recept

Ämnen