Av Tareq Taylor

Laxpudding med smält smör och pepparrot

Av Tareq Taylor

(201)

Vad tycker du?

Laxpudding med smält smör och pepparrot

Laxpudding med läckra smaker. Serveras med smält smör, färskriven pepparrot och citron att pressa över.

– En älsklingsrätt som jag gör om och om igen, säger Tareq Taylor.

Recept ur ”Mat på en plåt” av Tareq Taylor.

Ingredienser

5 potatisar, cirka
400 glaxfilé, färsk
100 gKallrökt laxfilé
100 ggravad lax
1 knippedill, stort, stjälkar och vippor
1 knippegräslök
5 ägg
4 dlmjölk, 3 %
1 dlvispgrädde
2 tskSalt

Till servering

0,5 citron
1 bitBit pepparrot, stor, färsk, riven
100 gsmält smör
Laxpudding lagad med tre olika varianter av lax, recept av Tareq Taylor.

Gör så här

1
Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2
Skär potatis och lax i centimetertjocka skivor. Varva lax och potatis i en ugnsform.
3
Skär dill och gräslök fint. Vispa sedan samman örterna med ägg, mjölk, grädde och salt. Slå blandningen över potatis och lax i formen och baka sedan i ugnen i ungefär 40 minuter.
4
Ta ut och pressa citronen över alltihop. Toppa med pepparrot och servera direkt med det smälta smöret i en skål vid sidan om.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Varma mackor i tre varianter

  2. (70)

    Kålpudding à la Tareq Taylor

  3. (5)

    Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda

  4. (1)

    Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Middagstips
    4. Husmanskost

Lax

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Gravad lax

(994)

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn