Pastarullar med spenat

Av Lise Finckenhagen

Imponera med hemlagade pastarullar! Fyllda med en krämig blandning av ricotta och spenat gör de garanterat succé. Ringla brynt salviasmör över rullarna, strö över pinjenötter och toppa med riven parmesan.

Pastarullar med spenat

Ingredienser

Ingredienser

1 portion
pastadeg, se separat recept
250 g
Ricotta
250 g
Spenat, sköljd och rensad
1
vitlöksklyfta
100 g
parmesan, riven
2 msk
Olivolja
1 dl
smör
15
salviablad
40 g
Pinjenötter, rostade (kan uteslutas)

Gör så här

1
Sätt en vitlöksklyfta på en gaffel. Hetta upp en stor stekpanna, använd gärna en med lite högre kanter.
2
Tillsätt olivolja och spenat. Rör hela tiden med vitlöksgaffeln tills spenaten "faller ihop".
3
Häll all spenat i en stor sil eller durkslag, bred ut den så att spenaten svalnar snabbt.
4
Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den avsvalnade spenaten och hacka den fint.
5
Rör ihop ricotta och hackad spenat i en skål. Rör ner 50 gram riven parmesan och krydda blandningen med salt, peppar och muskotnöt.
6
Kavla ut pastan till en stor rektangel, ca. 50 x 40 cm och 3 mm tjock på ett mjölat bakbord. Se alltid till att vända degen så att den inte fastnar på bordet. Skär bort överflödig deg. (Du kan knåda den, slå in den tätt i plastfolie och förvara den i kylen eller frysen tills senare användning).
7
Lyft upp degen på en tunn trasa (gas eller bomull) som är något större än själva degen.
8
Bred ut fyllningen jämnt över degen men lämna en 2-3 cm bred kant utan fyllning på kortsidorna och den övre långsidan. Börja från långsidan närmast dig och rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av duken. Rulla så hårt du kan och rulla in hela rullen i duken. Knyt ihop ändarna med bomullstråd.
9
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i rullen och låt sjuda (utan att koka) i ca. 30 minuter.
10
Lyft upp rullen och låt den vila på bänken i några minuter. Packa upp den och skär rullen i 2 cm tjocka skivor precis innan servering.
11
Smält smöret i en kastrull, låt det bli lite nötbrunt innan du lägger i salviabladen. Ringla smöret över skivorna, strö över lite pinjenötter och toppa det hela med riven parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta med kryddig chorizo

  2. Spaghetti med musslor

  3. Makaronigratäng

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pasta
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika