Brödpudding med hallonsylt

Av Lise Finckenhagen

Brödpudding är en klassisk rätt som räddar torrt bröd eller bullar. Den är god och väldigt enkel att göra. Servera puddingen med färska bär eller en saftsås av hallon.

Brödpudding med hallonsylt

Ingredienser

Ingredienser

5
bullar, cirka
50 g
Smör , rumstempererat
5 msk
Hallonsylt, cirka
3 dl
grädde
1 dl
mjölk
2
ägg, stora
2
äggulor
80 g
Socker
1
vaniljstång, ev vaniljsocker

Gör så här

1
Smörj hälften av skivorna med hallonsylt och gör "smörgåsar". Skär bort hårda kanter och dela smörgåsarna i tre eller fyra jämna bitar. Smörj bitarna med smör på alla sidor och lägg dem i en ugnsfast form som rymmer ca. 1 liter.
2
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, äggulor, socker och fröna från vaniljstången. Sila ner blandningen i formen och strö till sist över lite rårörsocker.
3
Fyll en långpanna med varmt vatten. Placera formen i vattenbadet och grädda puddingen i 180 grader i ca. 30 minuter, eller tills puddingen har "satt sig". Servera varm.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladpudding – så blir den supergod

  2. Kanelbullar med brynt smör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone