Köttfärsfyllda lökbollar

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Köttfärsfyllda lökbollar

Överraska med en riktig lyxvariant av köttbullar. Längst in gömmer sig varm och kryddig köttfärs, täckt av lager av söt lök och saltkrispig bacon. De här blir snabbt en favorit hemma runt middagsbordet.

Ingredienser

1 Lök
0,5 hackad lök
400 gköttfärs
2 paketbacon
1 ägg
1 dlströbröd
1 tsksvartpeppar
1 tsksalt
1 tskrökt paprikapulver
3 mskthaichilisås
Köttbollar med lök och bacon.

Gör så här

1
Skär av ändarna och skala löken. Skär ett snitt från mitten och ut till ena kanten och separera lagren försiktigt så det blir minst tre stycken ”bollar” med ett snitt på sidan.
2
Rör ihop köttfärs, ägg, hackad lök, ströbröd, thai chilisås o kryddor och forma bollar som passar lökbollarna i storlek.
3
Stoppa in köttbullarna i ”lökskalen” och linda 3 skivor bacon runt.
4
Stick igenom en grillpinne för att hålla baconet och innehållet på plats. Lägg bollarna på ett galler över en plåt med bakplåtspapper.
5
Sätt in i ugnen på 220 grader i 30-40 minuter beroende på storlek och önskad krispighet. Servera med exempelvis BBQ-sås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (7)

    Krispigt krämiga jalapeño-poppers

  2. Tre smarta och enkla sätt för krispiga bacon

  3. Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Köttfärs
    4. Smårätter
    5. Några snabba

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål