Tomatpaj med parmesan
Tomatpaj med salladslök och parmesan passar lika bra som huvudrätt, tillbehör eller på tapasbordet. Med en enkel smördeg fixar du den här pajen på nolltid.
Ingredienser
Mördeg
- 125 gsmör
- 250 gVetemjöl
- 1 dlVatten
Fyllning
- 1 knippesalladslök
- 100 gparmesan
- 150 gRiven ost
- 3 dlCrème fraiche
- 3 ägg, stora
- 300 gkörsbärstomater
- Salt och peppar
- basilika, till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.