Bästa receptet på kladdkaka
Här är vårt bästa recept på en god och kladdig kaka med kakao och hallon. En favorit som är underbart god till fikat. Dessutom är den enkel att baka – även för den ovane bagaren.
Ingredienser
150 gSmör
3 dlströsocker
1 dlKakao
2 tskVaniljsocker
2 ägg
2 dlmjöl
Ströbröd
20 Hallon, till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn men vanlig ugnsvärme är bättre att använda till kladdkaka).
2
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm diameter.
3
Smält smöret i en kastrull som rymmer resten av ingredienserna, låt svalna något.
4
Rör ner kakao, vaniljsocker och socker.
5
Tillsätt ett ägg i taget och blanda slutligen i mjölet.
6
Häll i smeten i formen.
7
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10–13 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Tiden kan variera från ugn till ugn. Ta ut och skaka lite försiktigt på formen så ser du hur lös den är. Den stelnar liter mer när den kallnat.
8
Ta ut kladdkakan när den är klar, låt svalna. Pudra med kakao eller florsocker och pynta med färska hallon om du vill.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen