Kladdkakepops med godisgömma
Kladdkakepops – dessa cake pops är inte bara fantastiskt goda, utan även roliga att baka. Godis på en klubbpinne som rullas in i en gräddad kladdkaka och doppas sedan i smält choklad. Dessa är ultimata att servera till ett fest-mingel eller en lyxigare brunch. En idé att att skriva personers namn på pinnarna, eller fina ord.
Gör så här
1
Mörk kladdkaka: Sätt ugnen på 175 ° och smörj en springform, 22 cm i diameter. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en bunke och blanda sedan ner resterande torra ingredienser. Vänd ner smörblandningen och arbeta ihop till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna.
2
Kladdkakepops: Sätt en Centerbit på en klubbpinne och lägg i frysen i 20 minuter. Mosa kladdkakan med gaffel i en bunke och rulla sedan till 15 bollar. Tryck in en klubbpinne med Center på i varje boll och lägg i frysen i 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron och doppa de frysta kladdkakebollarna i chokladen. Rulla dem sedan i nötter eller strössel och låt stelna.