Mexikansk majssallad med kyckling
Grillade majskolvar penslade med majonnäs, rullade i ost och toppade med chiliflakes och koriander. Majs eloté är en klassiker på mexikanska streetfood-scenen.
– Det här är min favorit till grillat eller bara som den är med kyckling i, säger Sofia Henriksson.
Ingredienser
- 3 burkarmajs
- 2 majskolvar, förkokta
- 150 gFetaost
- 1 krukakoriander
- 1 tskchiliflakes
- 450 gKycklinglårfilé
- 2 mskMajonnäs
- 2 Lime, saften
- Salt och svartpeppar, att krydda med
- 2 mskRapsolja, att steka i
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept