Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter
Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter – citron sätter fart på den lite feta laxen och ger den en frisk citrussmak. En riktigt fräsh och lätttillagad middag för hela familjen.
Ingredienser
Ingredienser
0.5
stjälkselleri
2
morötter
1
palsternacka
1
citron
1 msk
Olivolja
700 g
potatisar
1
Lök
persilja, en bunt (gärna bladpersilja)
2 dl
Vatten
Salt och peppar, efter smak (max 1 tsk)
450 g
laxfilé
1 tsk
Salt
Peppar
3 msk
aioli
0.5 dl
Naturell yoghurt, 0.5% fett
Gör så här
1
Koka potatisen.
2
Skala potatis och rotfrukter och skär i tärningar ca 2 x 2 cm. Skär citronen i tre tjocka skivor
3
Värm oljan i en panna och stek citronskivorna gyllene.
4
Tillsätt rotfrukterna och stek dem. Vänd dem ofta, så att de inte blir brända.
5
Hacka lök och persilja. Tillsätt i rotfruktspytten. Häll över vatten och låt koka tills allt är mjukt.
6
Skär laxen i 4 bitar och stek dem i medelvarm grillpanna i ca 8 minuter. Krydda med peppar och salt (max 1 tsk).
7
Rör ihop aioli och yoghurt och servera en klick till laxen.