Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter

Av Godare

Vad tycker du?

Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter

(4)

Grillstekt lax med citronfrästa rotfrukter – citron sätter fart på den lite feta laxen och ger den en frisk citrussmak. En riktigt fräsh och lätttillagad middag för hela familjen.

Lägg upp laxen på en bädd av rotfrukter.

Ingredienser

Ingredienser

0.5
stjälkselleri
2
morötter
1
palsternacka
1
citron
1 msk
Olivolja
700 g
potatisar
1
Lök
persilja, en bunt (gärna bladpersilja)
2 dl
Vatten
Salt och peppar, efter smak (max 1 tsk)
450 g
laxfilé
1 tsk
Salt
Peppar
3 msk
aioli
0.5 dl
Naturell yoghurt, 0.5% fett

Gör så här

1
Koka potatisen.
2
Skala potatis och rotfrukter och skär i tärningar ca 2 x 2 cm. Skär citronen i tre tjocka skivor
3
Värm oljan i en panna och stek citronskivorna gyllene.
4
Tillsätt rotfrukterna och stek dem. Vänd dem ofta, så att de inte blir brända.
5
Hacka lök och persilja. Tillsätt i rotfruktspytten. Häll över vatten och låt koka tills allt är mjukt.
6
Skär laxen i 4 bitar och stek dem i medelvarm grillpanna i ca 8 minuter. Krydda med peppar och salt (max 1 tsk).
7
Rör ihop aioli och yoghurt och servera en klick till laxen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kikärtsbiffar med pestopotatis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Grillat
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax