Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Av Godare

Vad tycker du?

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

(21)

Första gången Wichudaporn Chaiyasaeng åt röding var det kärlek vid första tuggan. I det här receptet får fisken sällskap av smält vitlökssmör och svagt currydoftande fänkål. Recept ur boken ”Super tasty thai”.

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Ingredienser

Ingredienser

1 stånd
fänkål, strimlad
50 g
smör
0.5 tsk
Curry
1 krm
Salt

Smält vitlökssmör

200 g
smör och olja
2
vitlöksklyftor, krossade
4 kvistar
timjan
0.5 tsk
Salt

Fisk

400 g
Fjällröding
2 msk
Ströbröd
2 msk
Olivolja
50 g
smör
0.5 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

kokt potatis
Fänkålsdill
1
citron, skivad

Gör så här

1
Fänkål: Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp smöret och fräs fänkålen tillsammans med curryn i 2–3 minuter. Salta och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen i ca 15 minuter eller tills fänkålen fått lite färg.
2
Vitlökssmör: Lägg smör, vitlök, timjan och salt i en kastrull och låt det smälta. Rör hela tiden och se till att det inte bränns. Ställ åt sidan.
3
Fisk: Dela rödingfiléerna i fyra bitar. Salta och peppra på köttsidan. Häll ströbrödet på ett fat och vänd fiskbitarna i ströbrödet. Hetta upp oljan i en stor panna och stek fisken i 1–2 minuter med skinnsidan ner. Lägg i smöret, vänd på fiskbitarna och stek lika länge på köttsidan. Ös med smöret.
4
Servera rödingen med fänkålen, vitlökssmöret och kokt potatis. Garnera med fänkålsdill och citron.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krispig laxsallad med läckra thaismaker

  2. Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado