Grönkålssallad
Grönkål är en riktig klassiker som passar perfekt på exempelvis julbordet.
En vintrig och fräsch sallad med söt apelsin, hackad mandel och granatäppelkärnor.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Grönkål
1 tsk
Salt
10
Brysselkål
50 g
Mandel
2
apelsiner
granatäppelkärnor
Gör så här
1
Plocka bladen på brysselkålen och repa grönkålen. Koka bladen i saltat vatten i 2 minuter.
2
Häll av i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vattnet med händerna.
3
Hacka mandeln grovt. Hetta upp en stekpanna och rosta mandeln tills den får lite färg.
4
Skala hälften av apelsinerna med en kniv och skär ut apelsinfiléer eller skala och dela i klyftor. Pressa saften ur resten av apelsinerna.
5
Lägg upp grönkål och brysselkål på ett stort fat. Lägg på apelsinklyftorna/filéerna och strö över hackad mandel och granatäppelkärnor. Häll över den pressade apelsinsaften.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen