Grönkålssallad

Av Godare

Vad tycker du?

Grönkålssallad

(11)

Grönkål är en riktig klassiker som passar perfekt på exempelvis julbordet.

En vintrig och fräsch sallad med söt apelsin, hackad mandel och granatäppelkärnor.

Söt apelsin och knaprig mandel sätter smak på grönkålssalladen.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Grönkål
1 tsk
Salt
10
Brysselkål
50 g
Mandel
2
apelsiner
granatäppelkärnor

Gör så här

1
Plocka bladen på brysselkålen och repa grönkålen. Koka bladen i saltat vatten i 2 minuter.
2
Häll av i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vattnet med händerna.
3
Hacka mandeln grovt. Hetta upp en stekpanna och rosta mandeln tills den får lite färg.
4
Skala hälften av apelsinerna med en kniv och skär ut apelsinfiléer eller skala och dela i klyftor. Pressa saften ur resten av apelsinerna.
5
Lägg upp grönkål och brysselkål på ett stort fat. Lägg på apelsinklyftorna/filéerna och strö över hackad mandel och granatäppelkärnor. Häll över den pressade apelsinsaften.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  2. Extra god rödbetssallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika