Snabba hallonbullar
Visst kan du sno ihop bullar på nolltid! Ingen jäsning, bara blanda ihop och baka ut. Ät dessa godingar ljumma. Då är de lika smarriga som vanliga bullar.
Recept ur Nina Hermansens bok ”Baka på 30 minuter”.
Ingredienser
Deg
75 g
smör
1 dl
vispgrädde
1.5 dl
Mjölk 3% ESL
0.5 dl
strösocker
1 krm
Salt
1 tsk
Kardemumma, malen
2 tsk
Vaniljsocker
3.5 tsk
Bakpulver
7 dl
Vetemjöl
Fyllning
75 g
smör, rumsvarmt
0.5 dl
strösocker
0.5 msk
Vaniljsocker
1.5 dl
Hallon, färska eller frysta
Garnering
1
ägg
pärlsocker
15
bullformar, cirka
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut bullformar på en plåt.
2
Blanda smöret till fyllningen med resten av ingredienserna – dock ej hallonen.
3
Smält smöret till degen och häll ner det tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke eller i en köksmaskin. Arbeta ihop till en smidig, men något kladdig deg.
4
Kavla ut degen till en stor rektangulär platta, cirka 1 cm tjock. Mjöla bakbord, kavel och händer om det behövs.
5
Bred fyllningen över degen. Sprid ut hallonen jämnt över fyllningen. Rulla ihop plattan från långsidan och skär den i cirka 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i formarna.
6
Vispa upp ägget lite lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter, eller tills bullarna har fått fin färg.