Catalaner med hallonsylt och glasyr

Av Godare

Vad tycker du?

Catalaner med hallonsylt och glasyr

(42)

Catalaner är äkta kondisklassiker som inte alls är svåra att baka själv. Med fyllning av mandelmassa och hallonsylt toppade med lite glasyr blir de snabbt en favorit till fikan. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns”.

Catalaner – söta och goda.

Ingredienser

Ingredienser

2.5 dl
Vetemjöl
0.5 dl
Socker
125 g
smör
1
Äggula

Fyllning

250 g
Mandelmassa
125 g
smör
2
ägg
1 dl
Hallonsylt

Glasyr

1 dl
Florsocker
1 msk
mjölk

Gör så här

1
Blanda mjölet, sockret, smöret och äggulan till en smidig deg. Låt den ligga i plastfolie i kyl 1 timme.
2
Förbered fyllningen: Riv mandelmassan. Rör smöret smidigt. Blanda i mandelmassa och äggen.
3
Klä aluminiumformar med degen. Lägg i lite hallonsylt. Klicka i fyllningen. Ställ formarna på en plåt. Grädda i 175°C, ca 20 min.
4
Låt kakorna kallna. Bred lite sylt över dem. Rör sockret och mjölken till en lös glasyr och glasera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

  2. Fransk chokladtårta

  3. Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!