Glassbakelse med choklad

Av Godare

(21)

Vad tycker du?

Glassbakelse med choklad

En ljuvlig fondant fylld med glass med ett krispigt täcke av ljus choklad blir en läcker överraskning för middagsgästerna.

Se klippet för att se hur du enkelt skapar den fröjdfulla glassbakelsen.

Ingredienser

Ingredienser

muffinsformar, gärna sillikon
200 gLjus bakchoklad
Rapsolja, några droppar
valfri glass

Topping

Hallon
Fudge
kolasås
Chokladsås
mynta
Digestive-kex
Krispigt chokladtäcke med glassgömma är en läcker och spännande dessert att bjuda gäster på.

Gör så här

1
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt några droppar rapsolja för att chokladen ska bli blank när den stelnat. Täck insidan på muffinsformen med choklad och ställ snabbt in i frysen för att chokladen ska stelna.
2
Beroende på hur tjockt chokladskal man vill ha kan man lägga ytterligare ett lager choklad och sen låta stelna igen. Ta sedan glass i valfri smak, fyll skalet med glassen och släta till glassen med en slickepott. Täck toppen med ett lager smält choklad och ställ i frysen.
3
Plocka ut bakelsen från frysen och ta försiktigt av formen. Vänd upp och ner och garnera med valfritt tillbehör. Ät direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Snickerskaka – baka enkelt utan ugn

  2. (508)

    Lättlagade chokladbollskakan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Glass

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad