Picklade grönsaker lyfter hamburgaren

Av Godare

Vad tycker du?

Picklade grönsaker lyfter hamburgaren

(2)

Picklade grönsaker är en höjdare på hamburgaren – en riktig smak- och färgklick! Testa gärna gurka (görs på samma sätt som lök- och chilimixen) eller morot. Morot bör dock kokas 2–3 minuter innan den läggs i lagen.

Lök och chili - picklade grönsaker till hamburgaren.

Ingredienser

Ingredienser

1.5 dl
Vatten
1 dl
Socker
0.75 dl
Ättika, 12 %
1
Gul lök
1
rödlök
1
Chilifrukt, grön
1
Chilifrukt, röd

Gör så här

1
Börja med lagen. Mät upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt det koka upp och ta sedan kastrullen av plattan, och låt lagen svalna till rumstemperatur.
2
Skala lökarna och skär i tunna skivor. Ansa chilifrukterna, ta bort kärnorna och skär också chilifrukterna i tunna skivor.
3
Ta fram en stor burk med lock. Varva lök och chili, lager på lager, tills burken är full. Tryck gärna ner löken efter hand så att det blir riktigt packat. Slå på lagen så att det täcker allt i burken. Sätt på locket och ställ in burken i kylen. Låt stå och dra, minst 3 timmar, men ännu hellre över natt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Picklad rödlök

  2. Fixa den ultimata hamburgaren

  3. Toppa burgaren med coleslaw

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Amerikansk mat
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis