Kycklingvingar med kokos och curry
Kycklingvingar blir kryddigt, knaprigt och gott i ugnen. Kokos och curry sätter smak på den här goda rätten. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.
Ingredienser
Ingredienser
900 g
Kycklingvingar
3 msk
röd currypasta
1 msk
Ingefära färsk
2 dl
Kokosgrädde, gärna Savoy
6
Kaffir lime blad, smulade eller strimlade
2 msk
Fisksås
1.5 msk
palmsocker
1
Lime
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Stycka vingarna i två delar genom att skära itu leden mellan de två vingbitarna. Fixa eventuellt till den ena delen så den blir som en liten köttig klubba.
3
Blanda kycklingbitarna med currypasta, ingefära, kokosgrädde, kaffir limeblad, fisksås och palmsocker. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter, tills de är genomstekta, gyllenbruna och lite krispiga. Sätt eventuellt på grillelementet sista 10 minuterna så blir de lite extra knapriga.
5
Servera tillsammans med lime som snacks eller som hel rätt med ris och en god sallad.