Kycklingvingar med kokos och curry

Av Godare

Vad tycker du?

Kycklingvingar med kokos och curry

(11)

Kycklingvingar blir kryddigt, knaprigt och gott i ugnen. Kokos och curry sätter smak på den här goda rätten. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

Kycklingvingar med kokos och curry

Ingredienser

Ingredienser

900 g
Kycklingvingar
3 msk
röd currypasta
1 msk
Ingefära färsk
2 dl
Kokosgrädde, gärna Savoy
6
Kaffir lime blad, smulade eller strimlade
2 msk
Fisksås
1.5 msk
palmsocker
1
Lime

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Stycka vingarna i två delar genom att skära itu leden mellan de två vingbitarna. Fixa eventuellt till den ena delen så den blir som en liten köttig klubba.
3
Blanda kycklingbitarna med currypasta, ingefära, kokosgrädde, kaffir limeblad, fisksås och palmsocker. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter, tills de är genomstekta, gyllenbruna och lite krispiga. Sätt eventuellt på grillelementet sista 10 minuterna så blir de lite extra knapriga.
5
Servera tillsammans med lime som snacks eller som hel rätt med ris och en god sallad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Asiatisk biffsallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Grillade kycklinglår med majssallad

Mozzarellafyllt kycklingbröst

Marinerad kycklingfilé med smörig citronsås

Helstekt kyckling med vitlök och timjan