Räk- och ingefärssoppa

Av Godare

Vad tycker du?

Räk- och ingefärssoppa

(1)

Räk- och ingefärssoppa – den milda räksmaken piggas upp med ett sting ingefära och fräscht citrongräs.

Ingredienser

Ingredienser

2
vitlöksklyftor
8
inlagda ingefärsblad
neutral olja, t ex rapsolja
2
citrongräs
1
squash
1
Gul lök
1
röd paprika, stor
1 burk
kokosmjölk
5 dl
Vatten
2 tärningar
hönsbuljong
300 g
skalade räkor

Gör så här

1
Hacka vitlök och ingefärsblad fint och fräs det i olja i en gryta.
2
Slå några slag med en hammare på citrongräset. Skär squashen i skivor och löken och paprikan i bitar.
3
Tillsätt grönsaker och citrongräs till grytan och låt dem fräsa med i några minuter.
4
Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 5 minuter.
5
Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Superenkel räkpanna med kantarell

  2. Pastasås med isterband

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
decoration divider

Soppa

Visa alla

Tacosoppa med köttfärs

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål