Räk- och ingefärssoppa
Räk- och ingefärssoppa – den milda räksmaken piggas upp med ett sting ingefära och fräscht citrongräs.
Ingredienser
Ingredienser
2
vitlöksklyftor
8
inlagda ingefärsblad
neutral olja, t ex rapsolja
2
citrongräs
1
squash
1
Gul lök
1
röd paprika, stor
1 burk
kokosmjölk
5 dl
Vatten
2 tärningar
hönsbuljong
300 g
skalade räkor
Gör så här
1
Hacka vitlök och ingefärsblad fint och fräs det i olja i en gryta.
2
Slå några slag med en hammare på citrongräset. Skär squashen i skivor och löken och paprikan i bitar.
3
Tillsätt grönsaker och citrongräs till grytan och låt dem fräsa med i några minuter.
4
Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 5 minuter.
5
Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma.